CHI NEI TSANG

CHI NEI TSANG ( CNT) of diepe orgaanmassage:

Chi is energie en Nei Tsang zijn de inwendige organen

Chi Nei Tsang is ontstaan, vele eeuwen geleden, in het oude China en is een activerende, energetische buikmassage van o.a. dikke en dunne darm, maag, milt en lever. Daardoor wordt het zelfhelend aspect geactiveerd en de stagnatie opgeheven.

De buik is immers het centrum van de CHI of energie. Deze kan geblokkeerd worden door stress, door onze westerse, drukke levensstijl, door emotionele spanning en leidt tot fysieke klachten als opgeblazen buik, constipatie, slapeloosheid, niet fit en niet goed in je vel voelen, druk in je hoofd….

Chi of Qi  werkt op 2 niveau’s: het is energie en het is ook materie: dus elk orgaan, bijvoorbeeld de lever is dus  zowel materie als energie. Het zacht en toch wel diep masseren van de buikorganen (dikke en dunne darm, lever en maag en milt) is een zeer goede behandeling om de geblokkeerde energie vrij te maken en opnieuw te laten stromen. Vermits alles één geheel is, geeft dat ook zijn effect op je hoofd; zetel van de hemelse energie en hart zetel van de kosmische energie.

….. wordt vervolgd